open-navfaktor-logo
search
Na sjednici NSRS-a
Skandal u režiji Stevandića, prijeti članovima Predsjedništva BiH: Naučit ćemo pameti Komšića i Bećirovića
Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska napravio je svojevrstan skandal, zaprijetivši članovimna Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću.
17.10.2023. u 10:49
get url
text

VEZANI TEKST - Bećirović i Komšić uputili u proceduru državni zakon o imovini

- U petak na posebnoj sjednici NSRS naučit ćemo pameti bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića i pokazati im da ne mogu donositi odluke kako hoće - poručio je Stevandić na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

Stevandić, poznat po "oslobađanju" Kotor Varoši od Bošnjaka na početku agresije na BiH, dodao je kako će "Bećirović i Komšić tad vidjeti, a možda i shvatiti da oni ne mogu poništiti odluke NSRS-a, ali da enitetska skupština može legalno i zakonski poništiti njihove odluke čija vrijednost tada postaje ništavna".

U materijalima dostavljenim NSRS-u za održavanje posebne sjednice zakazane za petak, 20. oktobra, razmatrat će se zaključak za koji su glasali Komšić i Bećirović, a tiče se ocjene da su RS i njeni politički predstavnici i institucije, uključujući parlament, uzurpatori Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. Protiv ovog zaključka bila je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Podsjetimo, vlasti u RS-u su burno reagovale i nakon što su Komšić i Bećirović početkokm oktobra u proceduru poslali Prijedlog državnog zakona o imovini.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.