open-navfaktor-logo
search
Mjere zaštite
SKB Mostar: Zabranjene posjete, obustavljeni pregledi i hladni operacijski program
Na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar do daljnjeg su zabranjene sve posjete, obustavljeni su svi redovni specijalističko-konsultativni pregledi i prijemi kao i hladni operacijski program.
12.03.2020. u 11:22
get url
text

To je jedna od mjera koju je SKB Mostar donio zbog aktuelne situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), a postupajući u skladu s naredbama Kriznog štaba ministarstva zdravstva Federacije BiH i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Neophodni specijalističko-konsultativni pregledi i prijemi obavljaju se po procjeni specijalista, dodaju iz SKB-a, a u skladu s odlukom Kriznog štaba SKB Mostar za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom o urgentnim stanjima za koje je neophodan prijem i specijalistička intervencija.

Napominju kako će zakazani specijalističko-konsultativni pregledi i prijemi biti otkazani telefonski uz procjenu zdravstvenog stanja pacijenta. Iz SKB-a Mostar kažu kako su upoznali sve domove zdravlja o popisu dijagnoza koje predstavljaju hitna stanja, kako bi se olakšao rad ljekarima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.