open-navfaktor-logo
search
Zdravstvo
Skočibušić o pojavi morbila: Pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu u vakcinalne centre
Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić izjavio je da ta institucija pomno prati i reagira na epidemijsko izbijanje morbila, te da su i dalje usmjereni na prevenciju daljnjeg širenja s obzirom na to da su se morbili pojavili u dvije velike urbane sredine.
26.01.2024. u 15:02
get url
text

Skočibušić je izrazio nadu da će se zajedničkom aktivnošću svih zdravstvenih radnika uključujući Federalni zavod, nadležne kantonalne zavode i pedijatre u vakcinalnim centrima, odnosno na odjelima pedijatrije u domovima zdravlja, uspjeti ograničiti ova infekcija.  

- Imajući u vidu epidemije koje su se dogodile 2019. i prije toga i znajući posljedice koje mogu nastati infekcijom velikog broja ljudi, odnosno djece, pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu u vakcinalne centre kako bi se zaštitili od masovnih zaraznih bolesti za koje smo smatrali da smo ih reducirali, te da učinimo dodatan trud i napor da ograničimo ovu epidemiju i da Zavod bude na raspolaganju što se tiče same opskrbe vakcinama - naveo je Skočibušić u video izjavi proslijeđenoj iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Zavod za javno zdravstvo FBiH, kako je dodao, pruža kontinuiranu podršku u osiguranju dovoljne količine kvalitetnih, kvalitetno čuvanih i dostupnih vakcina iz redovnog programa.

- Zahvaljujući našim cjelogodišnjim aktivnostima, apelima, kao i podršci Vlade Federacije, u mogućnosti smo odgovoriti na ovu epidemiju i vjerujemo da ćemo zajedničkom akcijom pokazati da možemo biti jednako uspješni kao što smo bili u borbi protiv pandemije koja je trajala tri godine - dodao je Skočibušćić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.