open-navfaktor-logo
search
Kukić na crnoj listi
Skopljak: Ako SDP ostane gluh na odluku SAD-a, očekujem od premijera Hodžića da podnese ostavku
Predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić jučer je stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), jer je "učestvovao u koruptivnim radnjama koristeći svoj politički utjecaj i službeni položaj za ostvarivanje lične koristi".
06.01.2022. u 11:38
get url
text

Mirsad Kukić je do 2018. godine bio predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu (TK), a tada je smijenjen, a zatim i isključen iz stranke. Trenutno je sa svojom PDA, uz Socijaldemokratsku partiju (SDP) nosilac vlasti u TK, u kojoj su još i Naša stranka (NS) te Savez za bolju budućnost (SBB).

- Što se tiče SDA, mi smo 2018. godine rekli šta mislimo o Kukiću i njegovoj politici, kada je isključen iz stranke. Danas nemamo potrebu dodatno cipelariti čovjeka koji je u knock downu - kaže predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak.

On je rekao i da nakon ove odluke State Departmenta trebaju reagirati naši pravosudni organi jer je prosto nemoguće da u SAD-u znaju više o Kukiću nego bh. pravosuđe.

U ovom momentu, dodaje Skopljak, zanima nas odluka i stav SDP-a u TK.

- Hoće li oni, s obzirom na to da su prije 15 dana u Skupštini TK govorili da kreću u revoluciju u borbi protiv korupcije, poslije ove odluke ostati u ovom braku iz interesa s PDA i Kukićem. Ako SDP ostane gluh na ovo, očekujem od premijera TK Kadrije Hodžića, kao časnog čovjeka, da podnese ostavku i izađe iz ove priče - zaključio je Skopljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.