open-navfaktor-logo
search
O budžetu FBiH
Skopljak: HDZ maestralno odigrao, "Osmorka" se zadovoljila mrvicama, Bošnjaci će se po narodnoj kupati...
Fahrudin Skopljak, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, na sjednici koja je prekinuta nakon deset sati, ustvrdio je da je nastala "sasvim nova situacija nakon podnošenja silnih amandmana".
25.01.2023. u 21:45
get url
text

- Ti amandmani su u dobroj mjeri promijenili strukturu kompletnu budžeta. Kad sam govorio u svojoj prvoj diskusiji, govorio sam da smo u nekoj mutnoj vodi, ali očekivao sam korektan odnos od svih strana, da mi ovaj budžet usvojimo ovako kako je vlada predložila, a neka nova skupštinska većina i nova vlada predloži rebalans u roku od mjesec - dva, i neka zauzmu politike koje imaju. Ovo je sada nešto nekorektno, ali potpuno sam svjestan da je te političke korektnosti manje i manje iz izbore u izbore. Mi dolazimo u sve veće probleme. Kolega Mašić poziva na neki mir. Mi iz SDA smo mirni, ja i veliki broj ljudi ovdje smo prošli sve političke golgote tako da ne možete nas ničim iznenaditi – istakao je Skopljak.

Dodao je kako se zapravo javio da čestita HDZ – u.

- Ja sam se ovdje prevashodno javio da čestitam HDZ-u. Svaka vam čast. Ovo ste odigrali maestralno. Ovo što je govorio moj kolega Šabanović - da su ovo amandmani kao na općinskim vijećima, i jesu, ali od strane "Osmorke". HDZ je ovo vrlo maestralno odigrao. Ovo iznosi nešto preko 100 miliona. HDZ je oko 40 miliona strukturalno. Vrlo pametno, a ova "Osmorka", "bošnjačka reprezentacija" zadovoljila se mrvicama. Čestitam, na prvoj krivini su izdali interese Bošnjaka kada za ovim stolom ne sjedi nijedan Bošnjak. I tada je kolega Mašić govorio nemojte paničiti. Ne paničimo, šta će 70 posto Bošnjaka živi u Federaciji, šta će ko sjediti u rukovodstvu. Važno je da Bošnjaci prave bazene, kroz ove amandmane ima puno bazena, dakle, Bošnjaci će se po onoj narodnoj kupati – dodao je Skopljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.