open-navfaktor-logo
search
Skandal
Skupština dioničara Bosnalijeka održana u restoranu, u zgradu nije mogao ući ni zastupnik libijskog fonda
Sjednica skupštine dioničara kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo danas je umjesto u prostorijama uspješne kompanije održana u obližnjem restoranu, gdje su za članove novog Nadzornog odbora izabrani Madžid Avdagić, Nina Bijedić Mujanović, Vedran Eterović, Mehmed Kadušić i Rijad Hasić. 
10.03.2022. u 18:15
get url
text

- Danas je skupština dioničara Bosnalijek, a kada smo u zakazanom momentu oko 10.30 pristupili kao dioničari ili zastupnici dioničara, naišli smo na iznenađujuću situaciju. Osiguranje Bosnalijeka nije dozvoljavalo da pređemo kapiju iz nepoznatih razloga. Kada smo tražili objašnjenje, rekli su nam u smislu: "Skupština se odgađa", ali smo im pojasnili da to zakonom nije predviđeno. Tražili smo objašnjenje, ali niko osim osiguranja nije našao za shodno da nam pojasni situaciju. Nijedan od organa društva ne može otkazati Skupštinu isti dan kada se dešava. Ona se mogla prolongirati tri dana prije održavanja. Na ovaj način to je nezakonita radnja – rekao je za Faktor Adnan Bunjo, jedan od zastupnika dioničara Bosnalijeka.

VEZANI TEKST - Izabran novi Nadzorni odbor Bosnalijeka

Istakao je da je skandalozno da dioničarima nisu dozvoljavali da ljudi kao dioničari pristupe svojoj imovini i svojim prostorijama.

- Jedan od dioničara pred kapijom je bio direktor i zastupnik državnog libijskog fonda, koji je došao da učestvuje na Skupštini, a nisu mu dozvolili da pređe prag kapije. Ovo je međunarodni skandal šta su uradili. Trebali su nam osigurati uvid u kompletnu poslovnu dokumentaciju, a ne da ne mogu dioničari ući u portirnicu - između ostalog je rekao Bunjo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.