open-navfaktor-logo
search
Propust
Skupština KS se izvinila građanima: Na komemoraciji ubijenim Sarajlijama nije bilo zastave BiH
Rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo predvođeno predsjedavajućim Mirzom Čelikom uputilo je danas izvinjenje građanima Kantona Sarajevo.
06.02.2020. u 15:32
get url
text

Izvinjenje je posebno upućeno porodicama ubijenih i svima onima koji su u Narodnom pozorištu prisustvovali održavanju zajedničke komemorativne sjednice Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i sarajevskih općina, povodom Dana sjećanja na sve ubijene građane Sarajeva u periodu 1992-1995. godina, odnosno sjećanja na žrtve i obilježavanja godišnjice masakra na Markalama, zbog činjenice da na vidnom mjestu nije bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine.

Kako je naglasio predsjedavajući Čelik, neposredno prije početka komemoracije održan je sastanak skupštinskog rukovodstva na kojem je on imenovan za predsjedavajućeg Skupštine KS.

-Znači, samo sat vremena prije održavanja komemorativne sjednice odlučeno je da ću se uime rukovodstva Skupštine KS na ovom tužnom skupu obratiti ja, u svojstvu novog predsjedavajućeg, tako da nažalost sa svim drugim bitnim detaljima, sličnim ovom, iz objektivnih razloga nisam mogao lično da se upoznam - obrazložio je predsjedavajući Čelik, saopćio je Press KS. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.