open-navfaktor-logo
search
Uočene slabe tačke
Skupština KS usvojila izvještaje svih komunalnih preduzeća za 2022. godinu
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas izvještaje o poslovanju svih kantonalnih komunalnih preduzeća za 2022. godinu koji su obuhvatili rad Vodovoda i kanalizacije, Rada, Parka, Pokopa, Toplana Sarajevo, Sarajevogasa i preduzeća Tržnice-pijace.
20.02.2024. u 21:25
get url
text
Skupština KS
Skupština KS

Brojna pitanja i diskusije koje su vođene po ovim izvještajima još jednom su ukazale na značaj fukcioniranja cjelokupnog komunalnog sektora. U izvještajnom periodu prepoznati su značajni pomaci u unapređenju pružanja komunalnih usluga građanima, ali su uočeni i nedostaci i slabe tačke ovog kompleksnog sistema, saopćio je Press KS.

Diskusije su vođene o potrebi bolje uvezanosti i koordinaciji pojednih firmi u situacijama kada je to potrebno, o dinamici rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, o kadrovskim i materijalnim potrebama preduzeća.

Također je iskazana potreba efikasnije koordinacije Službe za zapošljavanja u osiguranju sezonskih radnika za pojedine komunalne poslove.

Izvještaje o svom poslovanju zastupnicima i javnosti predstavili su u današnjem trećem nastavku sjednice i direktori javnih ustanova iz oblasti kuluture, i to: Sarajevskog ratnog teatra - SARTR, Sarajevske filharmonije, MES – Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra 55, Collegium artisticuma, Bosanskog kulturnog centra, Historijskog arhiva Sarajevo, Biblioteke Sarajevo, Muzeja Alija Izetbegović, te Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

Diskusija o ovim izvještajima je okončana, a izjašnjenje o njima će biti u nastavku ove sjednice, koji je najavljen za 21. februar 2022. godine, kao i dalji rad po preostalom dnevnom redu 11. radne sjednice Skupštine KS, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.