open-navfaktor-logo
search
Klub zastupnika SDA
Skupština TK: Nije podržana inicijativa kojom se tražilo provođenje istrage protiv Mirsada Kukića
Održana je prva sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona u ovoj godini na kojoj je Klub zastupnika Stranke demokratske akcije tražio da Tužilaštvo Tuzlanskog kantona ispita navode State Departmenta o umješanosti bivšeg predsjednika PDA Mirsada Kukića u visoku korupciju i trgovinu utjecajem, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona (TK).
31.01.2022. u 19:49
get url
text

- Dok nam je na prošloj sjednici premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić najavljivao revoluciju u borbi protiv korupcije, govorio kako od "sutra" neće ništa biti isto, danas je taj isti antikoruptivni SDP odbio podržati provođenje istrage protiv lica sa crne liste State Departmenta, čija je stranka u koaliciji sa SDP-om i Našom strankom, čija ministrica vodi Ministarstvo pravosuđa - kaže se u saopćenju.

Ministrica od izvinjenja, Una Harčin, navode iz SDA, prespavala je dio sjednice u kojoj smo tražili da bude pokrenuta istraga protiv lica za koga SAD tvrde da je riječ o upravitelju iz sjene.

Populističke i marketinške poruke, pokazale su ozbiljnost vladajuće većine na čelu sa Socijaldemokratskom partijom, zajedno su se nasmijali u lice svim građanima Tuzlanskog kantona, ističu u saopćenju.

- Mladim i obrazovanim ljudima koji svoju šansu traže u Njemačkoj ili ovdje pripadaju akademskim socijalnim slučajevima, vladajuće stranke drsko su poručile da svoju šansu potraže na koljenima pred vladarom podzemlja. Kao zastupnici više nemamo obraz da kažemo mladim ljudima kako trebaju ostati, zbog čega da ostaju? Jedino mogu da gledaju kako antikorupcioni premijer priča da neće biti zapošljavanja članova zakonodavne vlasti, dok bez ikakvog konkursa dopredsjednica Skupštine Tuzlanskog kantona Lejla Vuković bude angažovana u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK - navode iz KO SDA TK.

Pričalo se o borbi protiv korupcije, navode, a onda je doživljen fijasko ljevičarske politike koja je zakone prilagođavala licima protiv kojih je potvrđena optužnica za zloupotrebu položaja.

- Ponekad politika ostaje u drugom planu, onda kada vam moramo reći da smo dotakli dno, da vas svakodnevno lažu u ispovjedaonicama javnog servisa kome se "kvari youtube". Vlast ne bira sredstva, moral je davno izgubio na vrijednosti, a ljevica Tuzlanskog kantona izgubila sve karakteristike tog oblika vladavine - kaže se u saopćenju.

Čestitamo premijeru Kadriji Hodžiću na prodaji i izdaji studenata kojima je govorio o boljoj budućnosti, navodi se, dok zatvara oči i podržava ponižavanje, uništavanje života tih istih studenata.

- Premijeru, razočarenje je veće kad ovakvi postupci dođu od univerzitetskog profesora koji je sve učinio da unizi svoju životnu karijeru zbog koje je mogao biti poštovan i uvažavan - poručili su iz SDA TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.