open-navfaktor-logo
search
Spinovanja i laži
Slaven Raguž u odbrani zločinca Darija Kordića: Komšić i Izetbegović rasturaju i ovo malo suživota
Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, stao je u odbranu ratnog zločinca Darija Kordića, a za sve su, navodi on, krivi Bakir Izetbegović i Željko Komšić.  
12.06.2023. u 13:52
get url
text

VEZANI TEKST - Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

- Znaju se direktni počinitelji gnusnog zločina u Ahmićima. Zna se i ko je izdao zapovijed puštanja robijaša iz zatvora koji su počinili zločin. Znaju se i svi subjekti zapovjednog lanca koji su doveli do zločina. Nigdje u ovome što se zna ne spominje se ime Darija Kordića. On je osuđen kao tadašnji politički vođa, na osnovu tajnog svjedočenja AT koji je svjedočio kako je čuo da je Kordić bio na sastanku gdje se govorilo o napadu na Ahmiće.

Kordiću se više puta nudilo da svjedoči o "dvostrukoj liniji zapovijedanja" i lažnim svjedočenjem optuži druge, osobito tadašnje vodstvo Republike Hrvatske, a sebe spasi (kao što je to uradio direktni akter zapovjednog lanca odgovoran za Ahmiće). On je to odbio i odslužio kaznu koju je dobio.

Prošle godine ga neko pitao "je li vrijedilo", naravno misleći na odsluženje kazne za nešto što su drugi napravili, on odgovara ne da je svaka godina vrijedila, nego "svaka sekunda je vrijedila" i da bi ponovio sve. Ko god je i površno čitao i pročitao presudu Dariju Kordiću, informirao se o njoj, pitanje i odgovor na pitanje "je li vrijedilo" shvatit će i znati kako je u kontekstu odslužene kazne, a nipošto i nikada sramotnog zločina iz osude.

Međutim, gle slučaja, na dan mučkog ubistva osmero djece iz Viteza od Armije BiH, zločina za koje se isto tako znaju direktni počinitelji, kao i svi subjekti zapovjednog lanca, ali ih se 30 godina sistemski pokriva kako im se ne bi sudilo, na SDA/DF medijima biva objavljen videoklip pitanja i odgovora od prošle godine. Gle opet slučaja, ne prestaju reakcije i "zgražanje" od tih istih SDA/DF aktera. Mi smo zvijeri, oni su nevina dječica. Poput one koje je usmrtila minobacačka granata Armije BiH na igralištu u Vitezu.

Gube Izetbegović/Komšići tlo vlasti pod nogama. Gube poluge na kojima su parazitarili desetljećima. Gube i slobodu koju su plaćali našim novcem. Valja rasturit ovo malo suživota koje je izgrađeno i onemogućit da ga se još više izgradi. Ili ja, ili niko. Ili mi, ili propast. J**** Bosnu na čelu koje SDA nema! - napisao je Raguž. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.