open-navfaktor-logo
search
Projekat od 24 miliona KM
Slijedi obnova 378 javnih zgrada u Tuzlanskom kantonu
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o zaduženju u iznosu od osam miliona KM kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a novac od zaduženja bit će iskorišten za obnovu 378 zgrada javnih institucija i ustanova.
06.06.2022. u 15:59
get url
text

Riječ je o planiranom zaduženju TK kod Federacije Bosne i Hercegovine, koja je zamjenski zajmoprimac, za realizaciju studije pod nazivom "Program energetske obnove zgrada javne namjene u nadležnosti TK".

- Nakon realizacije kredita 378 objekata bit će energetski efikasnije. Na nekim objektima će biti urađene fasade, a na nekim zamijenjena stolarija - kaže ministar finansika TK Suad Mustajbašić.

Uz pomenuto zaduženje od osam miliona KM, EBRD obezbjeđuje dva miliona eura nepovratnih sredstava te donaciju od pola miliona eura za tehničku pomoć u realizaciji.

- U projekt će se uključiti i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) sa 1,5 miliona eura. To znači da je ukupna vrijednost projekta nešto veća od 24 miliona KM, a nakon kompletiranja procedure imat ćemo operativna sredstva i implementirati studiju, a time učiniti objekte u TK energetski efikasnijim i ljepšim - zaključio je Mustajbašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.