open-navfaktor-logo
search
Oštra kritika
Slobodna Dalmacija bez pardona: Kako je HRT od Dodika napravio Hrvatka
Splitska Slobodna Dalmacija oštro je kritikovala gostovanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na HRT-u. 
29.12.2021. u 14:28
get url
text

Ukazivanje rušitelja države BiH splitski list vidi kao davanje prostora "hrvatskom superjunaku novoga doba".

- Puštajući velikosrbina da s njezinih ekrana soli pamet našim građanima o tome što su zapravo hrvatski interesi u BiH i kako bi Hrvatima bilo najbolje da (iznova) krenu njegovim putem destabilizacije susjedne države i stvaranja vlastitoga entiteta, mudro vrhovništvo s Prisavlja uzdiglo je Dodika na nivo modernog Hrvatka, mitskog spasitelja našeg napaćenog naroda - piše novinar Davor Krile.

Autor se dotakao i HDZ-a BiH, lidera hrvatskog naroda...

- Kad se bolje razmisli, uz živog Dodika Hrvatima u BiH ne treba ni tamošnji HDZ, ni Dragan Čović, ni treći entitet, pa čak ni Zoran Milanović. Kad naše sunarodnjake vožd iz Banje Luke ovako srčano i hrabro brani pro bono i u slobodno vrijeme, kako li bi tek kvalitetno zastupao interese Hrvata u Bosni da ga sutra kojom srećom izaberu za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH? - pita se Krile.

VEZANI TEKST - Dodik: Bez trećeg entiteta nema BiH, Hrvati trebaju autentičnog predstavnika

Podsjeća kako je Dodik svim srcem navijao za srpsko granatiranje Zagreba 1995. godine.

- U danima kad je od Martićevih granata sedmero Zagrepčana poginulo, a oko 200 ih bilo ranjeno, Milorad Dodik je, prema objavljenim i u Hagu ovjerenim transkriptima Narodne skupštine Republike Srpske, svim srcem podržavao nastavak bombardiranja hrvatske metropole, ali uz apele sunarodnjacima da to rade prikriveno i pametno, kako ih se kasnije ne bi moglo procesuirati i smatrati odgovornima.

"Nije sporno da ih se granatira", upozorio je Dodik ratnog zločinca Momčila Krajišnika i sudrugove, "ali to moramo sakriti od javnosti!" 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.