open-navfaktor-logo
search
Kritikovali "vožda"
Slobodna Dalmacija: Ne vjeruj Vučiću kad nad hrvatskim sudbinama suze roni, ko ih je protjerao iz BiH
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u jednom od posljednjih medijskih nastupa iskazao posebnu brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
14.01.2022. u 16:30
get url
text

Tako je u izjavi za Tanjug ustvrdio kako o interesima hrvatskog naroda u BiH često razgovara s političarima iz Hrvatske, te kako im nimalo ne zamjera što su zabrinuti jer je prema popisu iz 1991. godine u BiH bilo 725.000 Hrvata, a po popisu iz 2013. 530.000, te kako je realno da danas u BiH živi još mnogo manje Hrvata…

Rekao je to onaj isti Vučić koji je devedesetih godina obilazio okupirane dijelove Hrvatske tvrdeći kako će granice Srbije biti na liniji Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica. U splitskoj Slobodnoj Dalmaciji dobro znaju ko je i šta je Vučić bio tada, ali i da se nije ništa promijenio ni u 2022. godini, osim što je mudriji, lukaviji, opasniji...

- Jedino što je tom prilikom za Hrvate zabrinuti Aleksandar Vučić propustio reći je zbog koga su i zbog čega ti silni Hrvati iz BiH od 1991. do danas nestali? Ima li smanjenje njihova broja možda kakve veze s agresivnim velikosrpskim politikama Beograda i njegova prethodnika Slobe Miloševića? Ima li nestanak Hrvata iz BiH, naročito svih onih iz gradova i sela tzv. Republike Srpske, ikakve dodirne točke sa Dodikovim Srbima ili destruktivnom politikom Franje Tuđmana, kojega je Slobodan Milošević svojedobno lukavo navukao u zajednički projekt podjele BiH, da bi njegov narod sa svojim političkim suradnicima tamo bez milosti istrijebio?

Isto onako kako danas u sličan projekt idiotske i sebične hrvatske političare pokušava uvući i Aleksandar Vučić, lijući krokodilske suze nad činjenicom da je Hrvata u BiH nakon aktivne provedbe velikosrpskog plana nekim čudom puno manje nego nekad - piše Davor Krile u autorskom tekstu.

Vučić retoričku dlaku po potrebi mijenja, ali ćud četničkoga potrčka nikad. Stara poslovica veli: ne vjeruj Vučiću ni kad darove nosi, a pogotovo kad nad hrvatskim sudbinama suze roni, istakli su u Slobodnoj Dalmaciji.    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.