open-navfaktor-logo
search
Kršenje zakona
Slučaj premlaćivanja radnice Enise Klepo: Inspektorat HNK utvrdio nepravilnosti u radu hotela Jablanica
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaprimilo je danas obavijest  o izvršenom inspekcijskom nadzoru u hotelu Jablanica u kojem je navedeno da je utvrđen niz nepravilnosti u radu ovog poslovnog subjekta, te da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta.
25.08.2023. u 20:52
get url
text

VEZANI TEKST - Hiljade ljudi traže pravdu za Enisu Klepo: Ovo je njihovih deset zahtjeva vlastima u BiH

Podsjećamo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, nakon napada na radnicu hotela Jablanica, 9. augusta, uputilo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko - neretvanskog kantona rekordno brzo i učinjeno.

- Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pohvaljuje ažurnost inspektorata HNK i poziva sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima. Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije - pozvao je ministar Adnan Delić.

Pozvao je i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove. Podsjećamo, Enisu Klepo (28) 1. augusta brutalno je pretukao vlasnik hotela Jablanica, Amir Džafić, kada je najavila otkaz i tražila da joj se isplati zarađena plaća za mjesec juli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.