open-navfaktor-logo
search
Od osobe koju poznaje
Slučaj prijavljen MUP-u KS: Muriz Memić dobio prijetnju smrću
Na Facebook stranici "Pravda za Dženana" objavljeno je da je Muriz Memić dobio prijetnje smrću, koje su prijavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.
20.06.2021. u 18:50
get url
text

- Prijetnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu. Prijetnja ubistvom bit će prijavljena Tužilaštvu BiH, a onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa - navedeno je u objavi na Facebooku.

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je danas u popodnevnim satima zaprimio telefonski poziv građanina M. M. sa Ilidže u kojem je obavijestio dežurnog operativnog o saznanjima koja se odnose na prijetnje, potvrđeno je u MUP-u KS.

Tom prilikom on je upućen u nadležnu organizacionu jedinicu radi podnošenja prijave zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, što je i učinio, a policijski službenici Uprave policije u vezi s pomenutim poduzimaju određene mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dodaju iz policije.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Mutap, udato Ramić, djevojci koja je bila sa Dženanom Memićem u noći kada je zadobio smrtonosne povrede, kao i Muameru Ožegoviću, recepcioneru hotela Crystal. Oni se sumnjiče u predmetu vezanom za smrt Dženana Memića.

Kada je u pitanju Alisa Ramić (Mutap), tužilac tvrdi da postoji osnovana sumnja da je ona s ciljem prikrivanja šta se desilo u Velikoj aleji na Ilidži lažno izjavila da se ne sjeća kritičnog događaja, te da sve vrijeme glumi da ima amneziju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.