open-navfaktor-logo
search
Tragom poteza Vlade FBiH
Smailbegović preporučio poslodavcima da radnicima isplate pomoć, sumnja da će to svi moći
Suad Ećo, predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i vlasnik firme namještaja, kazao je da će svojim radnicima isplatiti 2.520 maraka u šest rata kao pomoć koju je predložila Vlada Federacije BiH. Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, predložio je svojim kolegama da i oni isplate radnicima ovu pomoć koliko su u mogućnosti.
21.12.2023. u 14:37
get url
text

Udruženje poslodavaca Federacije BiH upriličilo je press konferenciju gdje su predstavili svoje prioritetne ciljeve za 2024. godinu, a o aktuelnoj temi koju je pokrenula Vlada FBiH na dobrovoljnoj osnovi da se pomogne radnicima u privatnom sektoru Adnan Smailbegović je rekao:

- Ideja od 400 maraka da se uveća plaća, a da se to neoporezuje krenula je od poslodavaca i sindikata radnika i nije je Vlada FBiH prihvatila. Ovo što je sada ponudila Vlada FBiH je rješenje značajno drugačije od našeg, ali neću reći ni da poslodavcima odgovara u nekom dijelu. Iskren da budem naša očekivanja su da će se ponoviti oni problemi prilikom isplate 1.080 maraka pomoći koju je inicirala vlada Fadila Novalića. Poslodavci su u svom prijedlogu isključili da se da pomoć jer smo znali kako će se to odvijati. Ipak, se nadam da će značajan broj poslodavaca odlučiti da isplati ovu sumu koju je Vlada FBiH predložila. Ali nisam siguran da će svi poslodavci isplatiti maksimalan iznos od 2.520 maraka jer nisu svi u situaciji da u šest rata daju svojim radnicima po 400 maraka. Već smo pozivali poslodavce da u okviru svojih mogućnosti isplate pomoć svojim radnicima - pojasnio je Smailbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.