open-navfaktor-logo
search
Šta se čeka
Smrzavanje u stanovima: Hoće li grijanje u Tuzli početi prije 15. oktobra?
U posljednjih nekoliko dana u tuzlanskim stanovima je veoma hladno, posebno u večernjim satima, ali grijanje još nije počelo.
09.10.2023. u 20:35
get url
text

- Obavještavamo naše korisnike da je Centralno grijanje d.d. Tuzla u periodu van sezone grijanja izvelo i poduzelo sve neophodne mjere i radove u cilju pripreme sistema daljinskog grijanja Grada Tuzla pred nastupajuću sezonu grijanja, a sve u skladu sa Planom poslovanja Društva i utvrđenom dinamikom mašinskih i građevinskih radova za 2023. godinu - navodi se, između ostalog, u saopćenju na web stranici Centralnog grijanja Tuzla.

Općim uvjetima za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplotne energije, novode u saopćenju, Tarifnim pravilnikom definirana je sezona grijanja na način da se toplotna energija isporučuje kontinuirano počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine.

- Izuzetno, sezona grijanja može početi najranije 1. oktobra ako se mjerenjem ustanovi da temperatura zraka u spomenutom periodu iznosi (mjereno tri dana uzastopno u 21 sat) 12 stepeni Celzijusa ili manje (uvjet još nije ispunjen) - navode iz Centralnog grijanja.

S obzirom na to da su radijatori u stanovima još hladni, Tuzlacima ostaje da čekaju 15. oktobar ili da se nadaju da će temparatura tri dana zaredom u 21 sat biti 12 stepeni Celzijusa ili niža jer bez toga sezona neće početi.

Pokušali smo dobiti informaciju više u Centralnom graijanju Tuzla, svi su nas upućivali na direktoricu Nerminu Babajić, koja nije odgovorila na naše pozive, pa smo ostali uskraćeni za informaciju više.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.