open-navfaktor-logo
search
Daleko od očiju javnosti
SNSD,  HDZ i "Trojka" se sastali u Laktašima, finalizacija dogovora o Izbornom zakonu u februaru
Politički lideri SNSD-a, HDZ-a i "Trojke" sastali su se danas u Laktašima. 
18.01.2024. u 17:46
get url
text

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, na "tajnoj" lokaciji i bez prisustva medija. Iz SNSD-a je nakon razgovora kratko saopćeno da su oni bili domaćini. 

- Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu Bosne i Hercegovine. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku - navedeno je u saopćenju iz SNSD-a.

Nakon sastanka lider SNSD-a Milorad Dodik se oglasio na mreži X.

- Kad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara - napisao je Dodik.

Na mreži X oglasio se i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

- Pozdravljam današnji konstruktivan sastanak lidera. Zajednički smo iskazali opredjeljenje da do kraja februara finalizamo izmjene Izbornog zakona BiH i nastavimo rad na svim prioritetima za otvaranje pregovora s EU-om. Dijalog domaćih političkih predstavnika ostaje ključan - naveo je Čović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.