open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara
SNSD iz Istočnog Sarajeva potvrdio: Ne žele Nešića za ministra, sutra razgovor sa Dodikom
Gradski odbor SNSD-a Istočno Sarajevo protivi se kandidaturi Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, za ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. 
23.01.2023. u 12:47
get url
text

- O tome ću sutra razgovarati sa predsjednikom SNSD-a i Republike Srpske Miloradom Dodikom nakon čega će se znati kako će Miroslav Vujičić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, glasati na sjednici na kojoj se bude potvrđivao novi saziv Vijeća ministara - izjavio je danas na press konferenciji u Istočnom Sarajevu predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić.

- Nijednog trenutka nismo rekli da su kandidati SNSD-a loši prijedlozi i o tome ćemo razgovarati na stranačkim organima, ali smo predstavljali jedan put, pozicioni put vlasti koji donosi dobro Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Nismo bili predstavnici opozicije kada smo se borili za glasove i nismo bili predstavnici trećeg puta - dodao je Ćosić. 

Vujičić je rekao da je narod rekao svoje mišljenje te da je velika većina građana dala podršku Dodiku, Željki Cvijanović i SNSD-u i da je tom politikom pobijeđena priča Jelene Trivić i trećeg puta.

- Nismo zadovoljni kadrovskim rješenjima za Vijeće ministara i smatramo da Nenad Nešić, nema znanja i kompetencije da obavlja poziciju za koju je predložen i stotinu razloga je zašto ne treba podržati njega za to mjesto. Sve što je radio, kada je bio direktor Puteva RS-a vidimo kako je radio, od tri odrona od Foče do Istočnog Sarajeva samo je jedan zakrpljen. Vidjeli ste kako je rukovodio partijom i partija koja je imala 100.00 glasova pala je na 30.000 glasova. Ako bi kojim slučajem bio izabran za ministra, vjerovatno bi upropastio to ministarstvo - rekao je Vujičić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.