open-navfaktor-logo
search
Negiraju umiješanost
SNSD o hapšenju Mehmedagića: Izetbegovićeva reakcija pritisak na Tužilaštvo
Reakcija predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na hapšenje direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića je očekivana i u funkciji pritiska na Tužilaštvo, kojim je SDA, čak prema izjavama visokih američkih zvaničnika, godinama upravljala, saopćeno je iz SNSD-a.
14.07.2021. u 19:15
get url
text

- Današnje saopćenje može se čitati i kao žal za danima kada je SDA odlučivala ko i kada će biti slušan, privođen, hapšen ili suđen. Izetbegovićeve tvrdnje da su Bošnjaci jedine žrtve pravosuđa u BiH istina je koliko je istina i da su Bošnjaci jedine žrtve proteklog građanskog rata, što godinama ponavljaju - saopćili su iz SNSD-a, prenosi RTRS.

U saopćenju se navodi da Osman Mehmedagić i OSA "nemaju ni autoritet ni kredibilitet i najmanje što Osmanagić može da učini jeste da se sam povuče sa mjesta direktora i da da šansu da se popravi imidž i rad ove agencije".

- Sve insinuacije koje govore da je SNSD umiješan u ovo hapšenje, a koje dolaze iz krugova bliskih Mehmedagiću, odbacujemo kao zlonamjerne i cijenimo da takve priče služe kao alibi direktoru Agencije, koji se, kako tvrdi Tužilaštvo BiH, ogriješio o zakon - navode iz SNSD-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.