open-navfaktor-logo
search
Zajednička izjava
SNSD-ovci najavljuju povlačenje iz Parlamenta BiH zbog Schmidta
Iz kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikole Špirića (SNSD) i zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića (SNSD) dostavljena je zajednička izjava.
11.09.2023. u 14:29
get url
text

Kako se navodi, Špirić i Radmanović ističu da budno prate aktivnosti "nelegalnog" visokog predstavnika Christiana Schmidta koji, kako navode, intenzivira omalovažavanje i podrivanje institucija RS-a.

Špirić i Radmanović upozoravaju da su "Schmidtove aktivnosti već duže vrijeme usmjerene na derogiranje ustavne pozicije i zakona RS-a čime ne samo da ne poštuje njene institucije i legalno izabrane predstavnike nego direktno radi na njihovom urušavanju".

Špirić i Radmanović najavili su da će u budućem periodu pratiti i analizirati situaciju koju je Schmidt prouzrokovao svojim djelovanjem, te da će zajednički donositi odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se ne budu poštovali stavovi i ustavna pozicija RS-a, naveli su u zajedničkoj izjavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.