open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Softić: Nakon što su SNSD-u poklonili četvrtog delegata, "Trojka" namjerava Dom naroda isporučiti i HDZ-u
Najava predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragana Čovića da će ta stranka imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine može značiti samo jedno, a to je da će SDP i Narod i pravda podržati delegata HDZ-a BiH, ocijenio je u saopćenju za javnost potpredsjednik Stranke demokratske akcije Safet Softić.
16.01.2023. u 21:08
get url
text

VEZANI TEKST - Ambicije "Trojke" ispred interesa države: Je li Dodiku obećano štetno ekonomsko širenje Srbije na teritoriji BiH
 

- Ukoliko to zaista urade, a uzimajući u obzir da je SDP već isporučio SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda, HDZBiH i SNSD će imati potpunu kontrolu u procesu donošenja odluka - kazao je Softić.

Pozvao je stranke "Trojke" da odustanu od ove, kako kaže, opasne namjere koja će "predsjednike tih stranaka možda dovesti u ministarske fotelje, ali će državu Bosnu i Hercegovinu dovesti u milost i nemilost SNSD-a i HDZ-a".

Tvrdi i da isporučivanje Doma naroda ovim strankama znači svjesno i proračunato djelovanje protiv državnih interesa.

VEZANI TEKST - SDP-ovac Grbić tvrdi da nisu fotografisali prilikom glasanja u NSRS-u, koji listić je onda Nikšić pokazivao?
 

- Upravo su zvaničnici "Trojke" bili najglasniji kritičari SDA u proteklom mandatu, služeći se pri tome neistinama da je SDA omogućila HDZ-u izbor četvrtog delegata. Ono što su tada kritikovali i na čemu su skupljali glasove građana, danas očigledno namjeravaju provesti u djelo.

Krajnje je vrijeme da se čelnici "Trojke" urazume i da prestanu bespogovorno pogodovati SNSD-u i HDZ-u u zamjenu za vlast jer posljedice njihove snishodljivosti naspram ovih stranaka će vjerovatno nanijeti nepopravljivu štetu Bosni i Hercegovini i njenim građanima - zaključio je Softić u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.