open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Softić očekuje rješenje pitanja bezviznog režima za građane Saudijske Arabije
Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić izrazio je danas žaljenje što je pitanje bezviznog režima za državljane Saudijske Arabije stavljeno na nivo političkih rasprava.
01.06.2021. u 13:53
get url
text

Na današnjem sastanku s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamom bin Dakhiljem Al-Ahmadijem, Softić je izrazio očekivanje da će taj problem biti riješen na obostrano zadovoljstvo.

Tokom susreta razgovarano je i o aktuelnoj društveno - političkoj situaciji u BiH s naglaskom na reformskim procesima u BiH, te važnosti izmjene izbornog zakonodavstva, koja će omogućiti provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i poboljšati odnose u zemlji.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima, te konstatirano da dvije zemlje imaju razvijenu parlamentarnu saradnju koja može pozitivno utjecati na razvoj ekonomije i privrede Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Softić je zahvalio ambasadoru AL-Ahmadiju na posjeti, te naglasio činjenicu da Saudijska Arabija konstantno pomaže Bosni i Hercegovinu, a da finansiranjem brojnih projekata u svim dijelovima zemlje pokazuje da razumije i cijeni multietničnost na ovom prostoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.