open-navfaktor-logo
search
Mostar
Špago: Oni koji ne budu glasali za Guzina, imaju dogovor sa HDZ-om
Koalicija za Mostar i Prva mostarska pratija (PMP) razgovarali su jutros o izboru gradonačelnika na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara.
12.02.2021. u 11:01
get url
text

U drugom krugu za gradonačelnika ostali su Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) i Mario Kordić (HDZ). Sjednica bi trebala početi u 15.30 sati. 

Na sastanak nisu došli predstavnici BH bloka (Naša stranka i SDP). 

Nakon sastanka Koalicije i PMP-a iz Koalicije za Mostar su izrazili žaljenje što NS i SDP nisu bili spremni da jutros razgovaraju. Komentirali su optužbe da SDA i HDZ imaju dogovor o Mostaru te pozvali BH blok da spriječe taj dogovor, ukoliko već tvrde da on postoji. 

- Oni koji ne budu glasali za Guzina, imaju dogovor sa HDZ-om da se izabere Kordić za gradonačelnika - poručio je pred novinarima Šerif Špago (SDA) iz Koalicije za Mostar te još jednom pozvao vijećnike da glasaju za Guzina na "današnjoj eventualnoj sjednici". 

- Nadam se da će tako vijećnici omogućiti da Koalicija za Mostar, PMP i BH blok realiziraju svoje programe. Dr. Guzin je stalno isticao spremnost na realizaciju tih programa - rekao je Špago. 

Koalicija za Mostar pozvala je jučer gradske odbore SDP-a, NS-a i PMP-a te su ponudili dogovor o zajedničkoj programskoj koaliciji.

- Mi vijećnici Koalicije za Mostar 2020 nudimo programsku koaliciju vijećnicima iz SDP-a, NS-a, PMP-a na bazi izbornih programa koje su ponudile ove stranke u izbornoj kampanji. Prihvatamo program koji je ponudio BH blok da zajedno sa našom izbornom platformom bude temelj za programsku koaliciju i rad Gradskog vijeća u našem mandatu - naveli su u prijedlogu - naveli su u pozivu.

Oglasio se odmah jučer SDP-ov mostarski odbor te su naveli niz uvjeta da bi uopće došlo do saradnje i da bi vijećnici ove stranke glasali za Guzina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.