open-navfaktor-logo
search
Brojni susreti
Specijalni izaslanik danas u BiH: Hoće li Dodik u lice reći Peachu šta misli o Britancima
Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan sir Stuart Peach danas dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. 
14.12.2021. u 08:47
get url
text

Jedan od prvih sastanaka koji je zatražio je s članovima Predsjedništva BiH s kojim će se i susresti danas, a očekuje se da će razgovarati i sa drugim visokopozicioniranim zvaničnicima.

VEZANI TEKST - Dodik se okomio na Britance: Podmukli, podrivaju status Srba, Peach bacao bombe...

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a održanoj prošle sedmice, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, u nekoliko navrata osvrnuo se na imenovanje i dolazak Peacha u BiH, kao i općenito na britanske diplomate i političare, uključujući i britanske parlamentarce. Govorio je o njima izrazito negativno, naglašavajući da Britanci nemaju šta tražiti u BiH i u vezi sa pitanjima u BiH.

- Zbog čega Vlada Velike Britanije šalje sada izaslanika? A on kaže: Zna se ko su zastupnici u Britanskom parlamentu s ovih prostora koji su zabrinuti. Gospođa Helić (baronese Arminka Helić) koja pravi atmosferu krivice za Srbe i RS. I zašto onda da vjerujem Britancima? Njihovim podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima. Mi njima to moramo reći - rekao je tom prilikom Dodik te dodao: 

- Mi smo odavdje, čovječe, ovdje se radi o nama, ovo su naši životi, nisu tvoji životi. Ti si na naše živote bacao bombe i nemoj da mi govoriš o svojim dobrim namjerama. Ne vjerujem ti, doviđenja, prijatno. To će biti moj stav, javno sam ga na kraju i rekao. Ljudi, nemamo više vremena za te razne svjetske bitange koje ovdje dolaze i popunjavaju svoje karijere - rekao je Dodik. 

Još se iz Dodikovog kabineta nisu oglasili da li će on prisustvovati današnjem sastanku. Ukoliko bude, pitanje je da li će Peachu ponoviti u lice sve ono što je rekao na sjednici NSRS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.