open-navfaktor-logo
search
Mikrofon ostao uključen
Špirić obećao Izetbegoviću: "Allaha mi, bit će sve uredu..."
Parlamentarci ponekad zaborave na mikrofone koji ostanu uključeni ispred njih u skupštinskim salama, pa javnost ima priliku čuti i razgovore koji nisu trebali otiću "u eter".
08.07.2020. u 12:33
get url
text

Tako je jučer tokom sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine javnost mogla čuti kako Nebojša Radmanović (SNSD), predsjedavajući Doma, govori dopredsjedavajućem Denisu Zvizdiću (SDA) kako neće namjerno da zakaže sjednicu Komisije za stabilizaciju i pridruživanje: "zbog ovih iz Evropske komisije, koji svaki dan pitaju kad će biti sjednica. Svaki dan. A ja neću da zakažem".

Na kraju današnje sjednice Doma naroda mikrofon je ostao uključen ispred Nikole Špirića, Radmanovićevog stranačkog kolege i predsjedavajućeg Doma naroda. 

Sljedeću je sjednicu Špirić najavio za 21. juli, pa su se delegati počeli razilaziti. U tom je momentu počeo neformalni razgovor između njega i dopredsjedavajućeg Doma i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Iako se ne može najbolje čuti o čemu razgovaraju, čini se ipak da je bilo riječi o tačkama koje bi se trebale naći na dnevnom redu Doma naroda. 

- Allaha mi, bit će sve... - govori Špirić kolegi Izetbegoviću koji se udaljava u tom momentu iz sale. 

Iako u Špirićevim riječima nema ničega spornog, ne treba dvojiti da će to iskoristiti opozicioni zastupnici da "podbadaju" SNSD, a prvenstveno oni iz redova SDS-a i PDP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.