open-navfaktor-logo
search
Proceduralna greška
Sporna najava nastupa grupe Helem Nejse na Summer Festu: FK Sarajevo uputio izvinjenje "zbog nesporazuma"
Povodom informacija koje su dospjele u javnost u vezi sa projektom "Sarajevo Summer Fest 2022", oglasio se i Fudbalski klub Sarajevo.
03.08.2022. u 11:29
get url
text

Koševski premijerligaš objavio je saopćenje za javnost na zvaničnoj internet stranici.

- FK Sarajevo ovom prilikom želi uputiti izvinjenje zbog nesporazuma koji je nastao u vezi sa listom izvođača za pomenuti projekat.

Projektni tim FK Sarajevo je imao najbolju namjeru da kroz ovaj projekat, u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i ostalim partnerima, napravi kvalitetnu promociju grada i dodatno obogati turistički sadržaj u ljetnim mjesecima u našem gradu.

VEZANI TEKST - Članovi grupe Helem Nejse u šoku: Turistička zajednica KS i FK Sarajevo ih bez njihovog znanja najavili na festivalu

U cilju što kvalitetnije konstrukcije idejnog projekta, preliminarno su predloženi određeni muzički izvođači čije bi se učešće potvrdilo nakon što se odobre sredstva za planirani projekat. Zbog nedostatka adekvatne komunikacije, dogodila se proceduralna greška zbog koje je u javnost izašla nepotpuna odnosno nepotvrđena lista izvođača.

Ovom prilikom se izvinjavamo svima koji su na bilo koji način spomenuti u nadi i želji da ćemo kroz saradnju sa klubom, u budućim projektima pronaći zajednički interes. Naš cilj je promocija sporta, grada Sarajeva i svih ostalih pozitivnih vrijednosti - saopćili su iz FK Sarajevo.

Podsjetimo, članovi sarajevske hip-hop muzičke grupe Helem Nejse oglasili su se jučer na svom Facebooku naglasivši kako su ostali iznenađeni kada se njihovo ime našlo na spisku izvođača u sklopu predstojećeg događaja u tunelu na Ciglanama, budući da ih niko od organizatora nije zvao i pitao da nastupaju. Kasnije se objavu na svom Facebooku izbrisali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.