open-navfaktor-logo
search
Sutra sve jasnije
Sprema se smjena gradonačelnika Brčkog Zijada Nišića, inicijativu potpisalo sedam zastupnika
Stranka demokratske akcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine pokreće proces smjene gradonačelnika ove lokalne zajednice Zijada Nišića (Stranka za BiH). 
10.08.2023. u 13:55
get url
text

VEZANI TEKST - Gradonačelnik Brčkog sankcionisan zbog sukoba interesa, umanjena mu plaća

Sedam zastupnika podnijeli su prijedlog za razrješenje gradonačelnika Brčko distrikta BiH. To su: Senad Osmanović, Benjamin Malkić, Eldad Mrkaljević, Admir Mujkanović i Sead Softić (svi SDA), Abdulah Iljazović kao nezavisni zastupnik i Bahrija Ribić (SBiH).

- Sve o ovom prijedlogu bit će poznato nakon sutrašnje press konferencije. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći - kazao je za Faktor Esed Kadrić, predsjednik OO SDA Brčko distrikta.

Upravo je Kadrić do polovine marta ove godine obnašao funkciju gradonačelnika kada je smijenjen. Za njegovu smjenu je glasalo 20 zastupnika, protiv je bilo šest, a troje je bilo suzdržano.

Podsjetimo, njegovo razrješenje dužnosti zatražili su zastupnici iz Naroda i pravde (NiP), Socijaldemokratske partije (SDP), SBiH i Saveza za bolju budućnost (SBB) uz zastupnicu iz reda nacionalnih manjina Mejru Šečić.

VEZANI TEKST - Smijenjen gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić

Tada imenovani gradonačelnik Nišić kazao je da će "u centru programskog djelovanja nove koalicije biti borba protiv korupcije i izmjene pravilnika o zapošljavanju".

Nišić je tada naveo da je konkretan povod za izlazak iz dotadašnje koalicije sa SDA bila odluka gradonačelnika Kadrića o smjeni SBiH-ovog šefa Odjeljenja za stručne i admnistrativne poslove Nedima Hamzabegovića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.