open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje
SPUS nastavlja sa zahtjevima za smanjenje školarina za sve studente Univerziteta
Studentski parlament Univerziteta u Sarajev uputio je inicijativu predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinu Okeriću da na prvoj idućoj sjednici Skupštine inicira zaključak kojim se nalaže Vladi Kantona Sarajevo donošenje akta o umanjenju visine školarine za 2020/2021. akademsku godinu.
25.03.2021. u 13:08
get url
text

Inače, Studentski parlament od petog mjeseca 2020. godine zahtijeva umanjenje školarina za sve studente Univerziteta, s obzirom da su studenti i njihove porodice zahvaćeni negativnim ekonomskim posljedicama pandemije, te da je postojala i još uvijek postoji mogućnost da studenti uprkos nemogućnosti plaćanja školarina budu dovedeni u situaciju da moraju pauzirati ili prekinuti svoje školovanje. 

- Pozivamo sve zastupnike u Skupštini, te članove Vlade na odgovornost prema kategoriji društva vitalnoj za opstanak i razvoj Bosne i Hercegovine. Najveći poraz društva bi bio dovođenje studenata u nemogućnost nastavka školovanja zbog finansijskih problema koji su ozbiljan impakt imali na studente i njihove porodice - poručili su iz SPUS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.