open-navfaktor-logo
search
Spletkarenja
Sramotno: "Trojka" nakon Bogićevića u političko blato uvukla Cerića, Čengića, Srnu-Bajramović, GSS KS...
Nakon što su prije dvije godine svojim zakulisnim igricama i politikanstvom oko izbora gradonačelnika Sarajeva, u političko blato uvukli časnog političara Bogića Bogićevića, "Trojka" je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, prilikom potvrđivanja kandidata za dodjelu javnih priznanja, demonstrirala ponovo svu svoju raskoš političkog spletkarenja, trgovina, međusobnih razmirica, netrpeljivosti. 
21.04.2023. u 21:18
get url
text

VEZANI TEKST - Drama u Skupštini KS zbog javnih priznanja: Cerić, Zukorlić i Čengić posvađali SDP, NS i NiP?

I pored toga, podsjetimo, što je Bogićević obavijestio i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i javnost da odustaje od kandidature, "Trojka" znajući za to ipak je na sjednici Gradskog vijeća izabrala ga za gradonačelnika, te su napravili cirkus i prekinuli sjednicu, te navodno čekali da se on pojavi. 

Ponovo su na površinu isplivala ne samo neslaganja između Naroda i pravde, SDP-a i Naše stranke, već i unutar samih stranaka. 

U Odboru za javna priznanja Kantona Sarajevo su predsjednik Elvedin Okerić (NiP), zamjenik predsjednika Jasmin Šaljić (SBiH), te članovi Davor Čičić (SDP), Vibor Handžić (NS), Ilijaz Pilav (DF), Smiljana Viteškić (SDA). Oni su jednoglasno izabrali osobe koje su trebale na svečanoj sjednici Skupštine KS dobiti javna priznanja, dok su zastupnici to samo trebali verificirati, odnosno potvrditi odluke Odbora. Kadrovi NS-a i SDP-a Vibor Handžić i Davor Čičić kao članovi Odbora podržali su Okerićeve prijedloge. 

I onda tokom jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja skandal. Zastupnici Naše stranke i SDP-a imali su zamjerke, a one su se, iako to niko nije glasno izgovarao, ali po skupštinskim kuloarima se prepričavalo, odnosile na Okerićeve, odnosno NiP-ove prijedloge i to bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić i posthumno Hasan Čengić i Muamer ef. Zukorlić. 

VEZANI TEKST - Elvedin Okerić: Ove godine nećemo dati javna priznanja KS, koalicionim partnerima sporna su tri Bošnjaka

Prvi put od kada se obilježavaju "Dani Kantona Sarajevo" od 2. do 9. maja, zbog blamaže koju je priredila "Trojka", na svečanoj sjednici neće biti dodjele javnih priznanja. 

Zastupnik NiP-a Elvedin Okerić predložio je sljedeće kandidate za javna priznanja: Diega Enriqua Arriu Salicettia, Lanu Pudar, Mustafu ef. Cerića, Atlantic Argeta doo, te posthumno muftiju Muamera ef. Zukorlića, Segmedinu Srna Bajramović, Hasana Čengića, Sašu Petrovića.

Vibor Handžić predložio je prof. dr. Halimu Resić i posthumno Duška Toholja i prof. Midhata Ridžanovića.

Davor Čičić predložio je Ivicu Kostelića, dok je Danijela Kristić predložila Udruženje boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95, Albin Zuhrić Gorsku službu spašavanja KS i Rubina Čengić Udruženje Colibri.

Sve prijedloge sa obrazloženjima možete pročitati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.