open-navfaktor-logo
search
Neustavna odluka
Srđan Šušnica, pravnik iz Banje Luke: Suština 9. januara stane u masovnu grobnicu
Srđan Šušnica, kulturolog, pravnik i publicista iz Banje Luke, komentarisao je za beogradske medije neustavni dan bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.
09.01.2023. u 13:28
get url
text

- Pazite, taj praznik je utvrdila nelegitimna i odmetnička tzv. "narodna skupština RS-a" svojim Zakonom o slavama i svetkovinama u decembru 1992. da bi mlade srpske generacije sa ushićenjem obilježavale zasjedanje jedne neustavne i pobunjeničke tzv. "skupštine srpskog naroda u BiH" u januaru 1992. na kojem je usvojena jednako neustavna, kriminalna i međunarodno nikada priznata tzv. "dekleracija o proglašenju RS-a". 

Tog 9. januara makijavelistički je ozakonjen genocid kao alat i učinjen je prvi formalizovani korak u provođenju politike istrebljenja nad nesrbima na osvojenoj teritoriji, ali politike terorisanja građana BiH u opkoljenim gradovima i enklavama. - kaže Šušnica za Danas i naglašava:

- Sva suština 9. januara stane u jednu solidnu masovnu grobnicu.

Dotakao se i političkih odnosa u BiH.

- BiH je preslaba država, blokirana i izjedena iznutra korupcijom, velikosrpskim i hrvatskim centrifugalnim nacionalizmom, sa slabim institucijama, sa nerazvijenim sigurnosnim i odbrambenim sektorom, sa političkim liderima u Sarajevu, svih partijskih boja, koji su blago rečeno podkapacitirani da bi vodili i općinu i kanton, a kamoli jednu državu - stav je Šušnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.