open-navfaktor-logo
search
Pritisak na Bošnjake
Srebrenica: Povratnika Mirsada Omerovića priveo MUP RS-a zato što je kritikovao održavanje koncerta 11. jula
Povratnika u Srebrenicu Mirsada Omerovića sinoć je privela policija bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.
13.07.2023. u 07:55
get url
text

VEZANI TEKST - Peštalić: Kad pomislimo da ne mogu gore, organizuju koncert pred crkvom s pjesmama koje daju inspiraciju za nove pokolje

Kako je na svom Facebook profilu napisala njegova supruga Adisa Omerović, "naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve".

- Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava.

Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve.

Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav utjecaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo osam mjeseci i 10 dana preživjet ćemo i ovo ako Allah da - napisala je Adisa.

Podsjetimo, 11. jula nakon što su u Potočarima ukopani posmrtni ostaci još 30 žrtava genocida, u Srebrenici je u večernjim satima održan koncert u organizaciji Srpske pravoslavne crkve. 

U Policijskoj stanici Srebrenica, kako su nam kazali, nemaju odobrenje za davanje izjave pa su nas uputili na Policijsku upravu Zvornik. Ni tamo nismo dobili informaciju da li se Omerović još nalazi prostorijama MUP-a, jedino nam je kazano da će se policija tokom dana oglasiti saopćenjem povodom ovog događaja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.