open-navfaktor-logo
search
Potvrdio advokat
Srebreničanin Mirsad Omerović pušten na slobodu
Nakon što je uhapšen jučer u Srebrenici, Mirsad Omerović, povratnik u taj grad koji je uhapšen zbog Facebook statusa, pušten je na slobodu.
13.07.2023. u 13:23
get url
text

VEZANI TEKST - Supruga uhapšenog Srebreničanina Mirsada Omerovića: Posjetila sam ga, vidno je potresen, ne može da priča

Ovu informaciju Faktoru je potvrdio njegov pravni zastupnik Suad Kumrić, advokat iz Tuzle. 

Omerović je uhapšen nakon što je na društvenoj mreži Facebook negodovao zbog koncerta ispred crkve u Srebrenici u večernjim satima 11. jula, na dan dženaze u Potočarima. 

Policijska uprava Zvornik saopćila je da mu se na teret stavlja ugrožavanje sigurnosti, konkretno da je "uputio prijetnje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi". 

Kako nam je Kumrić pojasnio, kao oštećeni u ovom slučaju navodi se pravoslavni sveštenik Aleksandar Mlađenović, kod kojeg je, kako je navedeno u činjeničnom opisu, Omerovićeva objava izazvala strah i nelagodu.

Omerović je nakon što je pušten iz policijske stanice stigao kući, a u tim trenucima u posjeti njegovoj porodici boravio je federalni ministar za raseljena lica i izbjeglice Nerin Dizdar, koji je objavio snimak njegovog dolaska kući.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.