open-navfaktor-logo
search
Na bruku
Sreća pa je admiral NATO-a nije obišao: Zašto zgradu Doma OSBiH "krase" grafiti, je li i fasada nedostižna
Predsjedavajući Vojnog komiteta Sjevernoatlantskog saveza (NATO) holandski admiral Rob Bauer prije dva dana je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini, a svečano je dočekan ispred Doma Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Sarajevu. 
21.07.2022. u 07:52
get url
text

Kako to protokol nalaže u ovakvim prilikama, u njegovu čast bila je postrojena jedinica OSBiH uz nezaobilazan crveni tepih. Sva sreća pa admiral nije imao želju da obiđe zgradu u kojoj je smješten Dom OSBiH jer bi vjerovatno bio šokiran izgledom fasade koja bi ga možda podsjetila na problematične kvartove u njegovoj domovini, recimo, Amsterdamu ili Rotterdamu.

VEZANI TEKST - Admiral NATO-a Bauer u Sarajevu: Sigurnost BiH ključna za stabilnost Zapadnog Balkana

Zidovi objekta državne institucije išarani su grafitima, bolje rečeno pokušajima, i čine ruglo u strogom centru glavnog grada BiH. Poslali smo upit Ministarstvu odbrane želeći saznati kada će ovaj objekat biti doveden u pristojno stanje, ali nismo dobili njihov odgovor do objave ovog teksta.

Za modernizaciju naoružanja OSBiH i bolje uvjete za rad oficira i vojnika sigurno treba mnogo novca, što ne zavisi od Ministarstva odbrane, ali za dovođenje u iole pristojno stanje Doma OSBiH treba tek malo dobre volje i svijesti o državi.

Previše tražimo? Ne. Prekoputa Doma OSBiH nalazi se Prva gimnazija koja nije išarana. Slika brige i nebrige.      

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.