open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Srna-Bajramović traži od Muzura imena članova komisije koja je dijelila novac TZ-a
Stoga bih zamolila direktora TZ da mi dostavi imena članova Komisije kako ne bi ostala u javnosti bezimena komisija, rekla je zastupnica
24.07.2019. u 11:02
get url
text

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović na današnjoj sjednici uputila je pitanje Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo o raspodjeli sredstava putem Javnog poziva za sufinansiranje projekata, manifestacija, događaja i aktivnosti iz oblasti turizma, kulture i sporta na području Kantona Sarajevo.

- Pravo na sredstva ostvarilo je 40 aplikanata. Nezadovoljstvo zbog raspodjele tog novca izrazili su pojedinci smatrajući spornim odluku, odnosno kriterije po kojima najstariji muzički festival, jedan od važnijih međunarodnih, kulturnih događaja u BiH nije dobio niti jednu marku. Uzimajući u obzir da je ova koaliciona većina od početka uspostavila standarde apsolutne transparentnosti želim vjerovati da ne postoji niti jedan razlog kako bi se potpuno dekontaminirao Javni poziv TZKS. Stoga bih zamolila direktora TZ-a (Nermin Muzur) da mi dostavi imena članova Komisije kako ne bi ostala u javnosti bezimena komisija, te kriterije po kojima se vršilo kandidovanje projekata značajnih za razvoj i promociju turizma u KS, planiranih da se finansiraju bespovratnim sredstvima u iznosu od 796.000 maraka – navela je Srna-Bajramović u svom zastupničkom pitanju.

Podsjećamo, Faktor je ranije objavio, a što smo potkrijepili i dokumentom, da je Turistička zajednica prvobitno objavila spisak na kojem se vidi da je novac dobio 41 aplikant, a potom je objavljen novi i sa njega je uklonjena firma Foto Art. 

VEZANI TEKST - Nije dugme, ali je "otpao": Kako je sa spiska TZ-a nestala firma Konakovićevog kuma?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.