open-navfaktor-logo
search
Igre bez granica
Šta briga Sarajlije ko je kriv - Sarajevogas, Toplane ili neko treći, za plaćene račune hoće tople stanove
Građane Kantona Sarajevo, posebno one koji su se tokom opsade i ratnih godina smrzavali, bili bez vode, struje, igre agresora "ima plina - nema plina", gotovo svake zime "puca" PTSP od igara bez granica na relaciji Energoinvest - BH Gas - Sarajevogas - Toplane.
26.01.2022. u 14:59
get url
text

Šta uopće treba da zanima krajnjeg potrošača kojem svakog mjeseca stiže faktura za potrošeni plin ili za centralno grijanje, a on onda redovno mjesec za mjesecom to plaća čekajući u redovima, da li je zakazala Vlada Kantona Sarajevo koju vodi Edin Forto ili Vlada Federacije BiH na čijem je čelu Fadil Novalić. 

Potpuno su nebitni i resorni ministri Enver Hadžiahmetović i Nermin Džindić, te silni direktori, direktorice federalnih i kantonalnih kompanija zaduženih da obezbijede grijanje građanima Kantona Sarajevo. Zašto bismo mi uopće znali kako se oni zovu i zašto bi ih se zvalo u medije da pojašnjavaju kako nije on kriv, nego ona, odnosno oni su krivi, a nismo mi. 

Šta zanima Sarajliju koji uredno svakog mjeseca izmiruje račune za potrošeni plin koliko je kubika ko naručio, je l' se preračunao pa ima manjka ili viška, koliko kubika ko troši, ko je uvoznik, ko krajnji snabdjevač i na koncu kolike su cijene plina na svjetskom tržištu? Šta ga zanima? 

Zašto bi bilo koga interesovalo koje su to političke igre, ko s kim i protiv koga? Jedino što je bitno u toj kaljuži biznis i političkih prepucavanja jeste odgovor na ključno pitanje - ako sam uredno platio sve račune, zašto  neko mi zavrće plin ili mi isključi radijatore; a račune i Sarajevogasu i Toplanama građani redovno plaćaju tokom cijele godine. 

Građani su platili sve što je od njih traženo i jedino što žele jeste da se ne smrzavaju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.