open-navfaktor-logo
search
O pooštravanju mjera
Šta je Goran Čerkez poručio vlasnicima klubova i diskoteka u BiH?
Rad noćnih klubova i diskoteka u Crnoj Gori zabranjen je do 2. augusta, u skladu sa novim mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, a zabrana se odnosi na rad noćnih klubova i diskoteka i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
27.07.2021. u 19:43
get url
text

Također, novim mjerama zabranjene su i zabave i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosljedno poštovanje svih ostalih epidemioloških mjera.

Kada je u pitanju naša zemlja, diskotekama i noćnim klubovima još je dozvoljen rad, a nadležni u Federaciji BiH još neće pooštravati mjere.

- Za sada nećemo uvoditi strožije mjere za diskoteke i noćne klubove, ali ni ostale ugostiteljske objekte. Na jučerašnjem sastanku dogovorili smo se da se što prije uspostavi ponovni nadzor u punom kapacitetu. Sada je vrijeme da intervenišemo i da situacija ostane stabilna. Ako dođe do porasta, dogovorili smo se kako ćemo djelovati zajedno i dočekati spremno bilo koji scenarij. Situacija je još stabilna. Još jednom apelujemo na ugostitelje, ali i sve ostale da se pridržavaju mjera, jer korona nije gotova.

Moramo biti obazrivi i od našeg ponašanja zavisi kako će se situacija dalje razvijati. Naravno, i od broja vakcinisanih. Do jeseni bi trebali imati još 30 posto vakcinisanih, što bi u kompletu bilo oko 40 posto, što je jako bitno ako uđemo u novi val – kazao je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.