open-navfaktor-logo
search
Izgradnja gasovoda
Šta je Konaković odgovorio na 10 pitanja koja mu je postavila SDA?
Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković regaovao je na istup zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Safeta Keše u vezi prihvatanja "Trojke" da se u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine glasa za izgradnju gasovoda "Nova istočna interkonekcija", ali i zahtjeve Hrvatske demokratske zajednice koji se odnose na južnu interkonekciju.
07.05.2023. u 19:29
get url
text

VEZANI TEKST - Kešo: Deset pitanja na koja Konaković i „Trojka“ moraju odgovoriti građanima

Kešo je postavio 10 pitanja Konakoviću i "Trojki" ukazavši na brojne moguće probleme ukoliko se pristane na ova dva gasovoda, što je želja Saveza nezavisnih socijaldemokrata i HDZ-a. Čelnik NiP-a odbacuje te navode.

- Bolesna je konstrukcija pitanja koja smo dobili iz SDFA o Istočnoj i Južnoj interkonekciji. Postavili su tezu kako je Istočna interkonekcija uvođenje ruskog gasa u Bosnu i Hercegovinu, kao da se sve do sad grijemo na gas iz arapskih zemalja, američki ili neki drugi.

Kreiraju tezu da će sad u RS-u, zamislite, imati način da zaustave isporuku gasa Sarajevu, Visokom i još nekim dijelovima BiH. Istina je da se grijemo na ruski gas godinama i da postiji ventil koji nam je već nekoliko puta zavrnut, mi druge opcije nismo imali. 

Lažu, a šta bi drugo, kako bi se stekao dojam da “izdajnička Trojka” uvodi Rusiju i njihov gas u BiH - napisao je, između ostalog, Konaković na svom Facebook profilu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.