open-navfaktor-logo
search
Tradicija
Šta je molitveni doručak u Washingtonu i ko je sve od bh. političara išao i bio pozivan
Tradicionalni nacionalni molitveni doručak koji organizuje predsjednik Sjedinjenih Američkih Država održava se svake godine u Washingtonu.
02.02.2023. u 19:21
get url
text

VEZANI TEKST - Članovi Predsjedništva BiH na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

Doručkuju prisustvuje oko 3.500 zvanica širom svijeta, pa se tako svake godine među učesnicima nađu i zvaničnici iz Bosne i Hercegovine.

Ove godine molitvenom doručku iz BiH prisustvuju sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, Željka Cvijanović i Željko Komšić, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, a tu je i pomoćnik ministra za energetiku bh. entiteta Republika Srpska Milan Baštinac.

Ovo je prvi put da svi članovi Predsjedništva BiH zajedno prisustvuju molitvenom doručku.

Washington su na molitveni doručak prethodnih godina pohodili brojni bh. zvaničnici, među kojima su Zlatko Lagumdžija, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik, Jerko Lijanović, Fadil Novalić, Abdulah Skaka, Igor Crnadak, Marinko Čavara, Fahrudin Radončić, Sven Alkalaj... 

Tradicionalni molitveni doručak u Washingtonu manifestacija je bez posebnog političkog sadržaja i značaja. Tradicionalno, skupu se obraćaju dva govornika. Jedan od njih je neizostavno predsjednik SAD-a, a ime drugog govornika se uobičajeno čuva kao iznenađenje za taj trenutak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.