open-navfaktor-logo
search
Stigao iz inostranstva
Šta je Šerif Konjević radio u Tužilaštvu BiH
U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine danas je boravio poznati pjevač Šerif Konjević, koji je ranije najavljen kao svjedok u predmetu "Memić". 
04.02.2022. u 13:12
get url
text

Konjević se, podsjetimo, u slučaju Memić pojavljuje kao vlasnik objekta, odnosno kuće u Velikoj aleji na Ilidži, iz koje su policijski službenici MUP-a KS izuzimali videonadzor nakon događaja u kojem je na zvanično još nepoznat način smrtonosne povrede zadobio 21-godišnji Dženan Memić. 

Snimke je, po tvrdnjama Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nezakonito izuzeo tadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac, koji je optužen u ovom predmetu. 

VEZANI TEKST - Slučaj "Memić": Šerif Konjević se nije pojavio, šta su ispričali drugi svjedoci

Konjević po izlasku iz zgrade Tužilaštva nije želio komentirati razlog svog boravka u ovoj pravosudnoj instituciji. Na naš upit o tome, odnosno konstataciju da je svjedok u slučaju Memić, kratko je prokomentirao kako "on nema ništa s ovim slučajem", te dodao da većinu vremena provodi u inostranstvu i da ima čovjeka koji se brine o videonadzoru.

Kao što je poznato, na okolnosti izuzimanja snimaka iz kuće Šerifa Konjevića ranije je svjedočio Tarik Hošić, osoba koja je zadužena za održavanje videonadzora u njegovoj kući. 

Jutros je u Tužilaštvu bio i Nermin Šehović, inspektor Federalne uprave policije i autor izvještaja o postupanju policijskih službenika MUP-a KS u slučaju Memić. Razlog njegovog boravka u Tužilaštvu BiH nije poznat. 

Šehović, barem dosad, nije najavljen kao svjedok u predmetu Memić, iako je on u svojim javnim istupima istaknuo da bi želio svjedočiti u ovom slučaju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.