open-navfaktor-logo
search
Kritike ministru
"Šta je sljedeće, konac za zube": U RS-u jeftiniji kobasica, majoneza, začini, deterdžent i pašteta
U RS-u će na određenu grupu proizvoda biti ukinute marže pa će njihova cijena biti niža, pohvalilo se Ministarstvo trgovine i turizma RS-a nakon dogovora sa dobavljačima i trgovačkim lancima u okviru kampanje "Društveno odgovorni".
26.09.2023. u 11:49
get url
text

Ministarstvo je najavilo da će pojeftiniti tirolska kobasica, majoneza, začini, deterdžent za suđe i pileća pašteta, što je danas izazvalo reakcije i kritike nekih zastupnika u NSRS-u.

- Ministre, nikada vas nisam vidio u restoranu da jedete ove namirnice. Ovo je ruganje i ponižavajuće. Zašto niste naveli udarne prozivode. Šta sljedeće možemo očekivati – plastične čaše i konac za zube...? - kazao je danas tokom Aktuelnog sata u Narodnoj skupštini RS-a zastupnik Milan Savanović (Lista za pravdu i red).

Ministar trgovine i turizma RS-a Denis Šulić je istakao da je ovo samo početak, a da će konačan spisak jeftinih namirnica sa maržom od nula posto, biti definisan do kraja sedmice.

- Nastavit ćemo sa pozivom odgovornim kompanijama na snižavanju cijena namirnica i svega što može izazvati inflatorne udare - dodao je Šulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.