open-navfaktor-logo
search
Ajnadžić o Klubu SDA
Šta se dešava sa vijećnicima SDA u OV Centar: Politička borba ili političke igre
Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović, vijećnici Stranke demokratske akcije u Općinskom vijeću Centar, napustili su klub ove stranke te će u narednom periodu djelovati kao samostalni vijećnici.
23.02.2021. u 14:33
get url
text

Nešto ranije klub vijećnika SDA napustio je i Velija Katica, te je zajedno sa Dženanom Muminovićem iz DF-a osnovao novi klub.

Nedžad Ajnadžić, šef Povjereništva SDA u Općini Centar, za Faktor je, komentirajući ove istupe vijećnika, kazao da je riječ o politici.

- To je politika. To je odluka grupe vijećnika i naravno da mi je žao da je to tako, ali svako treba da ide tamo gdje mu je bolje – kazao je Ajnadžić.

Pitali smo ga da li njihov postupak znači i napuštanje ove stranke.

- Još nemamo nikakvo referiranje grupe od tri vijećnika, a očekujem da će u narednoj fazi to biti definirano. Ne mislim da je moguće izaći iz kluba, a da neko ostane u SDA. Vjerovatno ćemo ih izbrisati iz evidencije ili isključiti – naveo je Ajnadžić.

U Općinskom vijeću Centar Klub SDA je znatno oslabljen jer sada djeluju samo tri vijećnika.

- Oslabljena jeste, ali to je politička borba i idemo se boriti – kazao je Ajnadžić.

Pokušali smo kontaktirati vijećnike koji su napustili Klub SDA, ali Khattab, Šenderović i Ćosović se nisu javljali na naše pozive niti odgovarali na poruke, a kako bi pojasnili razloge za napuštanje Kluba. 

Kako nezvanično saznajemo, ovaj postupak rezultat je unutarstranačkog neslaganja dvije struje, jedna je Nedžada Ajnadžića i druga Jasmina Terovića, donedavnog predsjednika Općinskog odbora SDA Centar, koji je nakon loših izbornih rezultata podnio ostavku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.