open-navfaktor-logo
search
Ko je na dobitku
Šta su danas u Laktašima dogovorili lideri SNSD-a, HDZ-a i "Trojke"
Lideri SNSD-a, HDZ-a i "Trojke", danas su postigli značajan napredak kad je riječ o dogovoru o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SNSD-a koji je bio domaćin sastanka održanog daleko od očiju javnosti u Laktašima. Dogovor bi, kako su naveli iz SNSD-a, trebao biti finaliziran u februaru.
18.01.2024. u 18:53
get url
text

Tako je sada otvoreno pitanje hoće li visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuti izmjene ovog zakona do kraja sedmice, kako je najavio, ili će čekati februar da vidi hoće li se domaći lideri sami dogovoriti.

VEZANI TEKST - SNSD,  HDZ i "Trojka" se sastali u Laktašima, finalizacija dogovora o Izbornom zakonu u februaru

Kako piše Klix, lideri SNSD-a, Trojke i HDZ-a danas su dogovorili da se krene u izmjene Izbornog zakona BiH na način uvođenja tehničkih izmjena, ali i kroz način izbora članova Centralne izborne komisije. Nisu se dublje dotakli izbora članova Predsjedništva BiH.

Načelno je dogovorena i jednokratna pomoć javnim RTV servisima u omjeru koji će biti u korist BHRT-a. Dogovorili su, između ostalog, i da se usvoji budžet institucija BiH veći za 40 miliona KM koji će biti namireno iz dobiti Centralne banke BiH. Dogovor o sjedištu budućeg Apelacionog suda nije postignut.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.