open-navfaktor-logo
search
Dodikov potrčko
Šta to Stevandić zna, pa najavljuje "nervozan i nepripremljen odgovor iz RS-a"
Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da postoje velike mogućnosti za "izazivanje incidenata" putem različitih provokacija koje bi uzrokovale "nervozan i nepripremljen" odgovor iz entiteta Republika Srpska, što bi po njemu lako moglo da posluži kao izgovor za ugrožavanje "ustavnog položaja i integriteta RS".
09.03.2022. u 11:30
get url
text

- Zato molim sve građane, Bošnjake i Hrvate, a posebno Srbe, da sačuvamo prisebnost, građanski mir i demokratski poredak uvažavajući se i poštujući međusobno kao u najboljim vremenima i tradicijama našeg zajedničkog života na ovim prostorima - poručio je Stevandić u saopćenju. 

Ističući "odgovornost srpskog naroda u Republici Srpskoj", on je naveo da nikome ne predstavlja problem dolazak međunarodnih vojnika u misiji EUFOR-a jer ne postoji namjera da bilo ko bude napadnut ili ugrožen.

- Štaviše, i sami participiramo u naporima za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini, te svi koji dolaze u misiji mira kod nas imaju otvorena vrata za kontakte i saradnju - dodao je Stevandić.

On je napomenuo da svi zajedno moraju ostati posvećeni očuvanju dejtonskog Ustava i institucionalnom reagovanju na svaki eventualni izazov, stalno demonstrirajući svoju odlučnost da se "štiti Republika Srpska, demokratske i civilizacijske vrijednosti društva, uz uvažavanje i prava svakog stanovnika RS".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.