open-navfaktor-logo
search
Polemika u NSRS-u
Stanivuković: Nisam papak; Mazalica: Vodao si sponzoruše!
Skupštinsku raspravu u NSRS-u ponovo zasjenili Mazalica i Stanivuković: Koga izdržava otac, a koga država?
19.09.2019. u 12:58
get url
text

Današnju raspravu u Narodnoj skupštini RS-a o brojnim prijedlozima zakona, ponovo je zasjenila polemika zastupnika Srđana Mazalice (SNSD) i Draška Stanivukovića (PDP), koji su i ranije u više navrata ulazili u oštre verbalne obračune. Nakon što je Stanivuković odgovorio Mazalici, koji je iznosio određene podatke o ekonomskim kretanjima u RS-u, da "nema veze sa realnošću" i da mu ni u njegovoj kući ne bi povjerovali u tako optimistične analize, Mazalica se obrušio na njega sa podacima iz njegovog privatnog života,

- Ti meni da govoriš da nemam veze sa realnošću, a živiš u viletini, imaš pecanu od 50.000 KM, kupuješ konja od 45.000 KM, voziš auto od 100.000 eura... Ja živim u stanu od 74 kvadrata koji sam kupio na kredit. Idem na pijacu, raspitujem se za cijene voća i povrća i tražim popuste, a on mi govori da nemam veze sa realnošću. Izrekao mi je i grubu uvredu da mene u mojoj kući niko neće da sluša – rekao je Mazalica.

Upitao je Stanivukovića kako može voziti skupocjeni auto i živjeti u luksuzu od prihoda za profesionalni zastupnički mandat koji iznosi 2.500 KM. Zastupnik PDP-a mu je poručio da je tačno sve što ima, ali da on nije "zavukao ruke" u javna sredstva. Istakao je kako je njegov otac prodao firme koje je imao u RS-u zbog pritisaka i stalnih kontrola koje je imao.

-Nadam se da ste sada sretni. To je naš danak. Pecana je ostala, konj je živ, a kuća stoji. Imam oca koji je imućan. Ja sam Draško Stanivuković koji nije završio fakultet, ali nisam ni kupio diplomu kao neki. Mi nismo papci, da budemo podobni, kao ti, Mazalice – dodao je Stanivuković.

Međutim, rasprava tu nije stala, pa mu je Mazalica odgovorio da je "neznalica" koji ne učestvuje argumentovano u raspravama u skupštini RS-a.

- Kada su se svi išli kupati na Vrbas, a vi ste vjerovatno vodali neke sponzoruše, ja sam polagao ispite. Koliko vama legne para na tekući račun? Vas izdržava otac – uzvratio je Mazalica.

Stanivuković mu je odgovorio da je tačno da ga izdržava otac, ali da Mazalicu "izdržava država".

-Za dvije godine zastupničkog mandata dao sam 50.000 maraka za sudentske i razne druge akcije. Od zastupničke naknade od 2.500 KM, ne uzimam ni marku. Zastupnik se može biti i sa srednjom, a i bez škole. Ne stidim se što nemam fakultet – poručio je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.