open-navfaktor-logo
search
Novi režim
Stanivuković objavio da je Banja Luka osvanula kao moderan evropski grad: Na terenu kolaps, vožnja u kontra pravcu...
U centru Banje Luke od danas je na snazi ​​novi, jednosmjerni, režim saobraćaja.
06.11.2023. u 11:57
get url
text
Banja Luka
Banja Luka

Gradonačelnik Draško Stanivuković je sa svom Facebook profilu pohvalio da je Banja Luka od jutros osvanula kao moderan evropski grad. Nabrojao je da je tu više od četiri kilometra biciklističkih staza koje će u narednim danima biti odvojene od ceste. da su posebne trake za taksi vozila i javni prijevoz, a da pametni semafori otkrivaju saobraćajne gužve i na osnovu toga prilagođavaju njihovu metodu rada. 

Novi režim jutros je pak izazvao gužve, negodovanje vozača i muke policajaca da ih usmjere na ispravan pravac, piše Srpska info.

Navode da ima i onih koji po svaku cijenu žele skrenuti gdje od jutros ne smiju. 

- Bicilistička staza na glavnoj centralnoj ulici je, ako pitate one na dvotočkašima, pun pogodak. Samo jedna stvar je neobična. U momententu kada se nailazi na autobusko stajalište, biciklistička traka naglo prestaje. U tom slučaju, biciklisti treba da sačekaju da autobusi prođu, pri tome udišući silne izduvne gasove - piše ovaj portal.

Zabilježeni su primjeri vožnje u suprotnom pravcu. 

- Jedan od vozača kada je shvatio da je pogriješio pravac popeo se na pješačku stazu i nastavio voziti. Osim njega, veliki broj vozača nije shvatio najbolje izmjenu saobraćaja pa su krenuli u suprotnom pravcu, a što je stvorilo ogromne gužve - navodi portal ATV

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.