open-navfaktor-logo
search
Angažovan Centrotrans
Šteta obećao: Od 23. septembra u funkciju se vraća 18 autobuskih linija u KS
Zbog prekida saobraćaja na većem broju autobuskih linija, došlo je do ugrožnosti obavljanja komunalne djelatnosti javnog linijskog prevoza na području Kantona Sarajevo, te je Vlada KS dala saglasnost Ministarstvu saobraćaja KS da izvrši neophodne promjene za ponovnu uspostavu linija.
21.09.2021. u 18:53
get url
text

- Uvidom u situaciju na terenu i u broj vozila GRAS-a koja su prestala saobraćati, bili smo dužni obezbijediti građanima nova vozila za prevoz, pa smo iz tog razloga privremeno angažovali firmu Centrotrans na 11 autobuskih linija koje, nažalost, nisu bile u funkciji. Linije će ponovo biti uspostavljene u četvrtak, 23. septembra - kazao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

VEZANI TEKST - Roditelji iz Tarčina pisali Šteti: Hvalite se milionima i novim vozilima, a našu djecu tjerate da pješače

Odluka o uspostavljanju saobraćaja se odnosi na sljedeće autobuske linije:

Ilidža - Sokolovići, Dom Armije - Podhrastovi, Dom Armije - Breka, Dom Armije - Breka II, Željeznička stanica - Buča Potok, Nedžarići - naselje Aerodrom, Park - Jagomir, Otoka - Buča Potok, Sutjeska - Kamenica, Ilidža - Dejčići, Ilidža - Kovači (Hrasnica).

Kako je istakao ministar Šteta, problemi u javnom prevozu traju godinama, neke od linija duži period nisu u funkciji i mnogo napora je uloženo da se situacija promijeni.

- Postizali smo određena rješenja, sada je vrijeme za nova, a sve u cilju da građani ne ispaštaju radi neispunjavanja obaveza određenog prevoznika. Naša je dužnost da osluškujemo potrebe građana, uvažavamo kritike i da reagujemo - dodao je Šteta.

Autobuske linije koje će također biti u funkciji, a na kojima su se u posljednje vrijeme javljale poteškoće su: Ilidža-Hadžići-Drozgometva, Ilidža-Otes-Doglodi, Otoka - Boljakov Potok, Dobrinja - Ilidža, Tarčin-Budmolići, Stup-Dobroševići-Rječica i Vogošća-ul.Ahmeda Rizve-Gora.

Ministar Šteta je kazao kako će kuponi važiti u oba prevoznika.

Ministarstvo saobraćaja KS će nastaviti pratiti situaciju na terenu, posebno kada je riječ o realizaciji reda vožnje, i u slučaju određenih problema, angažovati prevoznika koji može ispuniti uvjete za nesmetan prevoz putnika, saopćila je Press služba KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.