open-navfaktor-logo
search
Nove šine
Šteta pojasnio: Tramvajska pruga do Remize do maja, a do Čengić Vile u augustu
Građani s nestrpljenjem očekuju novu tramvajsku prugu od Ilidže prema gradu, a kako je ranije za Faktor kazao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, rok za završetak radova obnove tramvajske pruge od Ilidže do Čengić Vile je august 2022. godine.
01.03.2022. u 08:00
get url
text

Međutim, ranije je ministar Šteta kazao kako je rok za završetak radova od Ilidže do Remize do 1. maja 2022. godine, a da se nakon toga ide sa radovima do Čengić Vile.

Građani su u nedoumici kada će zapravo dobiti prugu, te smo pitali ministra Štetu kakvi su tačno planovi i koji su rokovi.

- Ništa se nije promijenilo. Rokovi su isti. Čengić Vila je okretnica i bitna je za uspostavu saobraćaja, zato je ona građanima bitnija nego rok za izgradnju tramvajske pruge do Remize – kazao je Šteta te dodao:

- Pruga do Remize će biti završena do maja i tako je planirano, a pruga do Čengić Vile u augustu.

Šteta je ranije podsjetio da je rekonstrukcija tramvajske pruge započela u augustu prošle godine.

- Završetkom tog dijela Ilidža će tramvajskom prugom biti spojena sa Čengić Vilom. Bilo je određenih izazova na dionicama, međutim situacija nije takva da se bojim da rok neće biti ispoštovan. Krećemo sa prvim betonom na pruzi i krajem sedmice bi trebale početi stizati i šine, tako da je dinamika dobra – kazao je ranije Šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.