open-navfaktor-logo
search
Ministar saobraćaja KS
Šteta se oglasio nakon napada na vozača tramvaja: Ovako više ne može, svi trebamo biti uključeni
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta oglasio se povodom današnjeg incidenta kada je na tramvajskoj stanici kod zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine putnik napao vozača tramvaja. 
22.11.2023. u 20:27
get url
text

VEZANI TEKST - Kod Predsjedništva BiH: Brutalno napadnut vozač tramvaja

- Tuku vozače, razbijaju vozila, uništavaju imovinu, prijete putnicima. Pojedinci zbog kojih ispaštaju svi građani, svi korisnici javnog prevoza. Najčešće ponavaljaju svoje prekršaje i krivična djela.

Hitnu reakciju i pooštravanje mjera zahtijevam od svih nadležnih, na bilo kojem nivou, za bilo koji zakon. Ovako više, svima je jasno, ne ide i ne može. Putnici u strahu koriste javni prevoz, vozači u strahu dolaze na posao.

Ovdje svi trebamo biti uključeni, ne samo jedna ili dvije institucije. Ministarstvo saobraćaja će svoje resurse, kao i za sve do sada što je trebalo, a što nije nadležnost Ministarstva, staviti na raspolaganje, za povećanje sigurnosti - poručio je Šteta. 

Kod Predsjedništva Bosne i Hercegovine putnik je brutalno napao vozača tramvaja. Vozača je šakama u lice počeo udarati muškarac srednjih godina, urlajući kako mu "nije na vrijeme otvorio vrata". Napadač je uspio pobjeći čim su vrata vozila otvorena. Policija je obavila uviđaj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.