open-navfaktor-logo
search
Žalio se strancima
Šteta tvrdi da mu "crtaju metu na čelu jer je neke stvari pokrenuo s mrtve tačke"
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je večeras na Facebooku kako je "upoznao strane zvaničnike o svim situacijama koje ugrožavaju procese kojima rukovodim"
11.08.2022. u 22:03
get url
text

Kako je naveo, danima javnost svjedoči "orkestriranim beskrupuloznim napadima, uvredama i na kraju otvorenim prijetnjama kojima jeizložen kao pojedinac, građanin i ministar od pojedinaca, ali i političkih stranaka".

- Samo SDA, oni koji 27 godina nisu učinili ništa na rješavanju akutnog problema sa saobraćajem građana Sarajeva, mogu lažno moralisati i pokušati da nas, koji smo posljednje dvije godine, pokrenuli brojne dobre projekte i pozitivne politike, valjaju u svom blatu laži, prevara, zavjera i intriga u kojima se oni najbolje snalaze. Potpuno sam svjestan da sam kao javna ličnost podložan kritikama, pa i raznim neistinama i podmetanjima. Svoj posao radim krajnje odgovorno u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine. Niko ne može i ne smije spriječiti nadležne institucije da kontroliraju rad bilo kojeg zvaničnika pa tako i mene. Ali isto tako smatram da niko nema prava i ne smije zloupotrebljavati institucije, otvoreno prijetiti i crtati mi metu na čelu samo zato što sam pokazao da se neke stvari mogu pokrenuti sa mrtve tačke, da se može raditi prema svjetskim standardima i da se od Sarajeva može praviti metropola kojom ćemo se svi ponositi - napisao je Šteta.

Dalje je naveo kako su "zlonamjerni napadi i otvorene prijetnje bile povod da o tome izvijesti strane zvaničnike", te je, kako je napisao, o tome prije par dana upoznao ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela J. Murphya, šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Johanna Sattlera i Visokog predstavnika Christiana Schmidta.

- Ovim gradom moraju vladati sloboda i demokratija, ne politika koja nas je unazadila nekoliko decenija i koja je stavila okove duga i netransparentnosti na sve čime se bavila. Vjerujem da će stranim zvaničnicima, a pogotovo građanima Sarajeva biti jasnija slika sa čime sve moramo da se nosimo kako bismo konačno mogli još snažnije i odlučnije da radimo za dobrobit svih građana.
Ostvarivanje ideja napretka i razvoja saobraćaja u Kantonu Sarajevo je moja dužnost i obaveza. Trebala je to biti obaveza mojih prethodnika svih ranijih godina, kada ja nisam bio na ovoj poziciji. Naravno da neću odustati, uprkos svim pritiscima, zbog svih dobrih stvari koje smo uradili i koje radimo, zbog onih koji to ne mogu podnijeti pa se služe lažima, a pogotovo neću odustati jer građani Sarajeva zaslužuju moderan gradski prevoz i to je moj najveći motiv za rad i promjenu stanja - napisao je Šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.